06
20
2010
--

Spotlight

 A Spotlight az OS X beépített keresője. Sokan szidják, sokan kedvelik, mindenesetre csodát nem kell tőle várni alap dolgokra biztosan jó feltéve, hogy működik.

Én főleg appokat szoktam keresni és indítani belőle mert könnyen el lehet érni egy bill. kombóval (alma+space, vagy ctrl+space, ez beállítható amúgy), aztán begépelek valamennyit és entert nyomok.

A System Preferences-ben külön beállítható, hogy mikben keressen, mert pl nem mindenkinek szükséges, hogy a Contacts-ban is kutakodjon.

Nemrég viszont nem akart helyesen keresni, mindenféle nem oda illő eredményt hozott fel.
Nálam, mint kiderült ki lett kapcsolva a keresés és az indexelés is (Indexing and searching disabled.). Ami azért fura mert nem nyúltam hozzá.
Ez onnan derült ki, hogy újra akartam indexelni az alábbi paranccsal:

sudo mdutil -E /

Aztán sikerült egy parnacsot találni a bekapcsolására:

sudo mdutil -i on /

Mindezt természetesen a Terminal-ba kell beilleszteni és entert ütni a végén, kérni fogja az admin jelszót is, mikor begépeled nem fog látszani semmi ez nem rendellenes.

Bővebben ezen a két oldalon vannak jótanácsok a Spotlight-al kapcsolatban, ki-be kapcsolás, javítás:

http://osxdaily.com/2007/03/22/how-to-completely-disable-spotlight/ - Köszönet a linkért Bachmannek!

http://www.wwco.com/~wls/blog/2007/08/29/rebuilding-spotlights-index-on-os-x-manually/

A bejegyzés trackback címe:

https://macoldasok.blog.hu/api/trackback/id/tr322095593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)